Tutustu pelimaailmaan

Peli sijoittuu Velholan kouluun, jossa pelaaja aloittaa uutena oppilaana. Koulussa pelaaja tapaa muita oppilaita ja oppii tuntemaan heidän tarinoitaan. Muiden oppilaiden kanssa keskustellessaan pelaaja saa kuulla, että velhokoulujen luokat voivat osallistua suureen Velhokilpailuun ja kilpailla Mahtitaian teossa – mutta vain, jos ryhmällä on erityisen hyvä ryhmähenki, sillä Mahtitaian onnistuminen vaatii yhteen hiileen puhaltamista. Koulun alkaessa oppilailla on kuitenkin monenlaisia pulmia, joiden selvittämisessä tarvitaan pelaajan apua. 

Esittely velholan oppilaista, vasemmalta katsottuna.

Ursula

Luokkatoverinsa tuumaavat, että Ursula on varmaankin luokan paras taikataidoissa. Tämä joskus tosin johtaa pettymykseen, jos Ursula ei yllä omiin korkeisiin vaatimuksiinsa, jolloin hän voi vetäytyä omiin oloihinsa joksikin aikaa. Ursulan itsekritiikkiin luokkakaverit suhtautuvat ymmärtäväisesti ja he usein yrittävätkin lohduttaa häntä vaikka se ei aina tehoaisikaan. Muuten Ursulaa pidetään hyvänä oppilaana ja muut luokkalaiset pitävät hänestä koska hän on usein tosi avulias heitä kohtaan. 

Luonne: 
Vahva, itsekriittinen, avulias. 

Tavoite: 
Oppia uusia taikoja ja kehittää itse jokin oma taika. 

Rollo

Rollo tiedetään usein katselevan muualle oppitunneilla ja häntä pidetään hieman hajamielisenä. Muut luokkalaiset ovat myös keksineet, että Ruusu vie Rollon huomion usein oppitunneilla ja myös niiden ulkopuolella ja tuumivat että hän varmaankin pitää Ruususta. Nämä kaksi eivät kuitenkaan ole vielä puhuneet toisilleen, johtuen Rollon ahdistuksesta, mutta muut oppilaat jännityksellä odottavat, mitä heille tulee käymään lukuvuoden aikana. Jos Rollon keskeyttää silloin, kun ajatus on jossain muualla, voi käydä niin että Rollo sanoo ilkeäsi. Muuten luokkatoverit pitävät Rolloa huomioivana ja avuliaana. 

Luonne: 
Hajamielinen, ahdistunut, huomioiva 

Tavoite: 
Päästä yli ahdistuksesta ja puhua Ruusulle. 

Harold

Muut oppilaat ovat huomanneet, että Harold viihtyy parhaiten itsekseen, tai ehkä ei vain viihdy yhtä hyvin muiden seurassa. Harold myös tykkää kiusoitella muita, mutta luokkatoverit tuumivat että se johtuu siitä kun Harold oikeasti haluaisi kavereita mutta ei jostain syystä uskalla tai osaa yrittää sellaisia hankkia. Joskus, niinä päivinä kun Harold on mieleltään avoimempi kuin tavallisesti, oppilaat pitävät hänen seurastaan ja hän saa koko luokan nauramaan vitseillään. 

Luonne: 
Ylimielinen, määrätietoinen, hyvä koulussa. 

Tavoite: 
Tulla luokan vahvimmaksi ja ovelimmaksi velhoksi.

Robin

Robin toimii uuden vuosiluokan tukioppilaana ja on vastuussa uusien oppilaiden perehdytyksessä. Luokassa Robin tulee hyvin toimeen melkein kaikkien kanssa ja luokkatoverit pitävät häntä mukavana, reippaana ja rehellisenä. Robin tosin nolostuu herkästi ja punastuu usein monta kertaa päivässä. Hän on kuitenkin oppinut olemaan sen kanssa ihan rauhassa, eivätkä muut oppilaatkaan kohtele häntä lainkaan erilaisena siitä huolimatta. Robin tykkää olla muille ystävällinen ja osaa myös pyytää muilta apua jos hän kaipaa kaveria jonkin ongelman ratkaisuun. 

Luonne: 
Reipas, sosiaalisesti taitava, nolostuu herkästi. 

Tavoite: 
Parantaa luokan yhteishenkeä niin, että kaikki tulisivat toimeen keskenään ja voisivat olla kavere

Ruusu

Ruusua pidetään luokassa tunnollisena, herkkänä ja luovana. Hänellä on aina uusia ideoita joita hän jakaa muiten oppilaiden kanssa. Hän on myös hyvä taikaluistelussa, joka on laji josta jotkin luokkakaverit eivät ole kuulleet ennen joten he kyselevätkin siitä kovasti ja pyytävät Ruusua opettamaan heitäkin. Muut luokkalaiset ovat huomanneet, että Ruusu on tosi hiljainen tietyn opettajan oppitunneilla ja on selvinnyt, että Ruusu kokee että opettaja ei pidä hänestä. Tämä johtaa usein ahdistukseen näillä oppitunneilla, mutta muut oppilaat yrittävät auttaa Ruusua osallistumaan helpommin. 

Luonne: 
Luova, herkkä, hyvä taikaluistelussa. 

Tavoite: 
Tulla Velholan parhaaksi taikaluistelijaksi. 

Bernhart

Bernhartista on huomattu, että hän aina huomioi muut luokkatoverinsa ja auttaa heitä itseään ennen. Oppilaat ajattelevat, että ehkä se johtuu siitä kun Bernhart itse lannistuu helposti, jos ei onnistu heti tai jos hän tuntee jääneensä jälkeen, esimerkiksi taikoja opetellessa. Bernhart on koettu kiukustuvan usein luokassa ja vaikka muut luokkatoverit yrittävät lepyttää häntä, se ei tunnu tepsivän. Luokkakaverit ovat kuitenkin huomanneet, että vaikka Bernhart luovuttaa nopeasti, hän myös sinnikkäästi yrittää moneen kertaan, vaikka yritykset jäävätkin hieman lyhyemmiksi. 

Luonne: 
Äkkipikainen, ystävällinen, sinnikäs. 

Tavoite: 
Olla kouluaineissa yhtä hyvä, tai jopa parempi, kuin muut luokkalaiset. 

Tirlittan

Tirlittania pidetään hieman omituisena vaikkakin on ystävällinen. Luokkatoverit ovat huomanneet, että hän kertoo pitävänsä aina samoista asioista kuin se henkilö, jonka kanssa juttelee. Muut oppilaat eivät ehkä tiedä, mistä Tirlittan oikeasti pitää ja millainen hän oikeasti on. Sen he kuitenkin tietävät, että Tirlittanille ystävät ja ystävyys ovat tärkeitä, koska hän tavoittelee niitä niin paljon, että mukailee muita. Luokkakaverit yrittävätkin vakuuttaa Tirlittanille, että voi olla oma itsensä luokassa mutta ehkä hän ei itsekään vielä tiedä mitä se voisi tarkoittaa. 

Luonne: 
Ystävällinen, epävarma, mukaileva 

Tavoite: 
Saada ystäviä, jotka pitävät todellisesta Tirlittanista. 

Pelaaja

  • Mitä muut Velholan koulun oppilaat voisivat sinusta ajatella? 
  • Millaisia luonteenpiirteitä sinulla on? 
  • Millaisia tavoitteita sinulla on Velholassa?