Lär känna spelvärlden

Spelet äger rum i Magiskolan där spelaren börjar som ny elev. I skolan träffar spelaren andra elever och lär sig känna deras berättelser. I samtalen får spelaren höra att klasser från olika magiskolor kan delta i en stor Magitävling där det avgörs vem som kan utföra verklig kraftmagi – det lyckas bara om gruppen har god vi-anda. För att lyckas med kraftmagi måste deltagarna arbeta mot samma mål. Vid skolstarten har de andra eleverna en hel del utmaningar och spelarens hjälp behövs.

Robin

Robin ansvarar för att ta emot nya elever. I klassen kommer Robin bra överens med nästan alla och klasskamraterna tycker att han är trevlig, energisk och ärlig. Men Robin blir lätt generad och rodnar ofta. Han har lärt sig att vara med det och andra elever tar det bra och behandlar honom inte annorlunda för det. Robin gillar att vara snäll mot andra och har lätt för att be andra om hjälp om han behöver det för att lösa ett problem.

Egenskaper:

Energisk, socialt skicklig, lätt generad.

Målsättning:

Förbättra lagandan så att alla kan komma överens med varandra och vara vänner.

Ursula

Klasskamraterna tänker att Ursula förmodligen är bäst i klassen på magi. Visserligen leder hennes egna höga krav ibland till att hon blir besviken om hon inte uppfyller kraven, vilket gör att hon kan dra sig undan. Klasskamraterna har förståelse för Ursulas självkritik och de försöker ofta trösta henne, även om det inte alltid är lätt. Annars anses Ursula vara en bra elev och andra klasskamrater gillar henne och tycker hon är väldigt hjälpsam.

Egenskaper:

Stark, självkritisk, hjälpsam.

Målsättning:

Lära sig nya trollformler och utvecklas i magi.

Harold

Andra elever har märkt att Harold trivs bäst för sig själv, eller kanske han bara inte känner sig lika bekväm med andra? Ibland retas han med andra, men klasskamraterna tänker att det beror på att han vill ha vänner men att han av någon anledning inte vågar kliva in i sällskap med andra eller inte vet hur man får vänner. Ibland när Harold är mer öppen och pratsam, får han hela klassen att skratta med sina skämt och klasskamraterna gillar hans initiativ.

Egenskaper:

Lite arrogant, målmedveten, bra i skolan.

Målsättning:

Bli den starkaste och listigaste trollkarlen i klassen.

Bernhart

Bernhart är omtänksam och han låter ofta andras behov gå före sina egna. Han hjälper gärna andra. Klasskamraterna tror att det kanske kan bero på att Bernhart själv lätt blir frustrerad om han inte lyckas direkt eller om han känner att han blivit på efter på något sätt, till exempel när det gäller att lära sig magi. Bernhart har lätt för att känna sig irriterad och fast klasskamraterna försöker lugna ner honom verkar det inte fungera. Klasskamraterna har märkt att även om Bernhart är den som kan ge upp snabbt, så kan han också vara den som kämpar vidare trots motgångar.

Egenskaper:

Impulsiv, vänlig, uthållig.

Målsättning:

Att vara bra i skolämnen, helst lika bra eller till och med bättre än andra klasskamrater.

Rosa

Rosa anses vara elegant, skötsam, känslig och kreativ. Han har alltid nya idéer som han delar med andra elever. Han är också magiskt bra på konståkning, en sport som klasskamrater inte känner till så bra, Rosa blir ofta tillfrågad om hon kan lära andra åka bättre. Klasskamraterna har märkt att Rosa kan vara helt tyst under en viss lärares lektioner och de känner till att Rosa uppfattar att läraren inte gillar henne. Det leder till att hon känner olust inför de lektionerna, men andra elever försöker hjälpa Rosa och göra det lättare för henne att vara engagerad på lektionerna.

Egenskaper:

Kreativ, känslig, bra på konståkning.

Målsättning:

Bli bäst i Magibyn på konståkning.

Rollo

Rollo är känd för att han mest tittar ut genom fönstret på lektionerna och ofta verkar vara lite frånvarande. Klasskamraterna har också märkt att Rollo är väldigt uppmärksam på Rosa, både under lektionerna och utanför lektionstid, därför misstänker de att han gillar Rosa. Men de två har ännu inte pratat med varandra för att Rollo är lite försiktig av sig, men de andra eleverna väntar med spänning på vad som ska hända mellan dem. Om man avbryter Rollo när hans tankar är någon annanstans kan det hända att han svarar elakt. Annars tycker klasskamraterna att Rollo är hänsynsfull och hjälpsam.

Egenskaper:

Disträ, ängslig, omtänksam.

Målsättning:

Komma över ängsligheten och prata med Rosa.

Tirlittan

Tirlittan anses vara lite konstig men vänlig. Andra elever vet inte helt vad Tirlitta verkligen gillar och hur hon är på riktigt, men de vet att vänner och vänskap är viktigt för henne. Tirlittan är väldigt mån om att få vänner och hon anpassar sig till andra för att lyckas med det. Klasskamraterna har märkt att hon alltid verkar gilla samma saker som den hon pratar med. Kamraterna försöker övertyga Tirlittan om att hon kan vara sig själv, men kanske hon inte ännu vet vad det innebär att vara sig själv?

Egenskaper:

Vänlig, tillmötesgående, osäker

Målsättning:

Att få vänner som verkligen gillar Tirlittan som den hon är.

Spelaren

Vilka egenskaper har du?

Vilka målsättningar har du i Magiskolan?

Vad kunde Magiskolans andra elever möjligen tänka om dig?