En berättelse om Runlunden – karaktärer

Lotta

Runlundens beskyddare. Lotta sköter om runstenarna i Runlunden. Hon hjälper invånarna i de magiska världarna att känna igen vad som är viktigt för dem. Hon blir snabbt arg om något irriterar henne. 

Egenskaper: 

Alvarlig, nedstämd, hetsig, gnällig 

Sköldis

En av Runlundens många hjälpredor. De är muntra och glada och de är alltid beredda att uppmuntra andra när det behövs. Sköldis är stark nog att bära runstenarna som växer i Runlunden och att bygga magiska portaler som leder till andra magiska världar. 

Egenskaper:  

Rolig, glad, har djup röst 

Musse

En av Runlundens många hjälpredor. De är pigga och vänliga och ansvarar för planeringen av var magiska portaler och runstenar ska placeras. Musse arbetar som administratör av Magi-Arenan ovanför Runlunden där hen planerar olika magiska uppgifter att lösa.  

Egenskaper: 

Glad, vänlig 

Spöket

En mystisk art som hittas i alla magiska världar. Ingen vet exakt varifrån de härstammar, men alla invånare i de magiska världarna vet att de tips som Spöket ger, är till hjälp i olika slags lägen, från magiska uppgifter till vardagliga sysslor. 

Egenskaper: 

Allvarlig, uppmuntrande, mystisk 

Igge

Igelkottarna som bor i svampskogen tar hand om svamparna som växer där. För att fördriva tiden gräver de underjordiska tunnlar bland svampmycelet som leder från en svamp till en annan, efter att de grävt färdigt leker de tillsammans. Men eftersom de är så lättskrämda, avbryts leken lätt när någon blir rädd. 

Egenskaper:  

Lättskrämd, pratsam  

Malina

En klok beskyddare av svampskogen som även vakar över den närliggande fickdimensionen. Malina kan med sitt stora lugn hjälpa Igelkottarna att lugna ner sig om de är rädda för något i Svampskogen. Malina är den beskyddare som med sin magiska kraft skapade de magiska portalkorridorerna mellan de magiska världarna.

Egenskaper: 

Klok, lugn, förstående 

Onda anden

En ond ande som Trollkarlen har skapat, den gillar att ha sönder saker och orsaka kaos. I de magiska världarna försöker man undvika den onda anden, men om den kommer för att härja, kan man bara bli av med den genom att besegra den i en magisk duell. 

Egenskaper: 

Elak, skrattande 

Kelis

Ett magiskt husdjur som gillar att uppmuntra sin ägare. Kelis är den inofficiella beskyddaren av fickdimensionen eftersom hen inte kan resa bort på grund av sin portalallergi. Men invånarna i de magiska världarna besöker honom ofta eftersom Kelis kan lära ut olika färdigheter. 

Egenskaper: 

Glad, uppmuntrande, varm 

Krisse

Krisse är den kungliga beskyddaren av kristallgrottan. I grottan som Krisse tar hand om bor alla slags konstiga varelser. Till hennes uppgifter hör att ta hand om vattenvägarna i varje magisk värld och att odla skott av Runlundens runstenar. 

Egenskaper: 

Högfärdig, stel 

Trollet

Trollet är den i Kristallgrottan som tidigare hjälpe Krisse med olika sysslor i grottan och i hålan. Nuförtiden har Trollet betett sig konstigt och till och med mobbat andra som bor i Kristallgrottan. Men ingen har ännu lyckats klura ut vad som fått Trollet att bete sig så dumt.

Egenskaper:  

Elak, gycklande, lättretad 

Hjälpsam, glad 

Hu

En art som lever i Kristallgrottan. Allmänt pigga och nyfiken. De ansvarar för att kartlägga och gräva ut grottans tunnlar. Det kan vara mycket farligt att gräva tunnlar, men lyckligtvis hörs artens distinkta hoande till varje hörn av grottan, så att Trollet vet när hen ska komma till undsättning.

Egenskaper:  

Vaksam, pigg, överreaktiv 

Trollkarlen

En mystisk och lite skrämmande figur som man inte vet så mycket om eftersom ingen har sett honom ordentligt. Trollkarlen är känd för att resa genom egna portaler och leta efter andra likasinnade i magiska världar. Inte ens de modigaste magiska varelserna har stannat kvar när trollkarlens portal öppnas i närheten. Det berättas att den som har fallit under trollkarlens förtrollning så småningom förvandlas till onda andar. 

Egenskaper: 

Otäck, arg, olycksbådande