Riimulehdon tarina – hahmot

Lotta

Riimulehdon suojelijaolento. Pitää huolta siellä kasvavista riimukivistä ja auttaa muiden taikamaailmojen asukkaita tunnistamaan mikä heille on tärkeintä. Nopea suuttumaan, jos jokin ärsyttää häntä.

Ominaispiirteet:

Vakava, alakuloinen, äkkipikainen, tiuskiva

Kilppis

Yksi laji Riimulehdossa asuvista apulaisista. Kilppikset ovat valmiita kannustamaan muita kun tarve vaatii. Tarpeeksi vahvoja kantamaan Riimulehdossa kasvavia riimukiviä ja rakentamaan siellä olevia taikaportaaleja jotka johtavat muihin taikamaailmoihin.

Ominaispiirteet:

Hilpeä, iloinen, syvä-ääninen

Hiiru

Toinen Riimulehdossa asuvista apulaislajeista. Hiirut ovat johdossa Riimulehdon suunnitelemisessa esimerkiksi taikaportaalien ja riimujen sijainteja. Yksi Hiiruista toimii myös Riimulehdon yläpuolella sijaitsevan Taika-areenan ylläpitäjänä, jossa suunnittelee erilaisia taikakoetuksia.

Ominaispiirteet:

Pirteä, ystävällinen

Haamu

Mysteerinen olentolaji, joiden edustajia voi löytää jokaisesta taikamaailmasta. Kukaan ei oikein tiedä mistä ne ovat alunperin tulleet, mutta kaikki taikamaailmojen asukkaat tietävät, että Haamujen antamat vinkit auttavat kaikenlaisissa asioissa niin taikakoetuksista arjen askareisiin.

Ominaispiirteet:

Vakava, kannustava, mysteerinen

Siilius

Sienimetsässä asuvat Siiliukset pitävät huolta siellä kasvavista sienistä ja ajankuluksi kaivavat sienirihmaston seassa maanalaisia tunneleita yhdistäen ne eri sieniin ympäri metsää jonka jälkeen he leikkivät yhdessä hippaleikkejä. Heidän helposti säikähtävän luonteen takia leikit kuitenkin helposti pysähtyvät siihen, kun joku pelästyy liikaa.

Ominaispiirteet:

Pelokas, nopeasanainen

Malina

Sienimetsän viisas suojelijaolento, joka vartioi läheistä Tasku-ulottuvuutta. Malinan rauhallinen ja ymmärtäväinen luonne auttaa Siiliuksia rauhoittumaan, jos ne pelästyvät jotain Sienimetsässä. Suuren taikavoiman omaava suojelija on se, joka alunperin on taikamaailmojen väliset taikaportaalikäytävät luonut.

Ominaispiirteet:

Viisas, rauhallinen, ymmärtäväinen

Paha henki

Ilkeä Velhon luoma henki, joka pitää paikkojen rikkomisesta ja kaaoksen kylvämisestä. Taikamaailmoissa häntä yritetään välttää, mutta jos Paha henki saapuu riehumaan taikamaailmaan, hänestä voi päästä eroon vain päihittämällä hänet taikakaksintaistelussa.

Ominaispiirteet:

Ilkeä, naureskeleva, pahamielinen

Lemi

Taikavoimainen lemmikkiolento, joka pitää omistajansa kannustamisesta. Lemi toimii Tasku-ulottuvuuden epävirallisena suojelijana, koska portaaliallergiansa vuoksi ei voi sieltä matkustaa pois. Taikamaailmojen asukkaat kuitenkin käyvät usein hänen luonaan, koska Lemi osaa opettaa erilaisia taitoja.

Ominaispiirteet:

Iloinen, kannustava, lämmin

Krissa

Krissa on Kristalliluolan kuninkaallinen suojelijaolento. Kristalliluolassa asuu kaikenlaisia kummallisia olentoja, joista hän pitää huolta. Krissan tehtäviin kuuluu jokaisen taikamaailman vesistöjen hoito, ja uusien Riimulehdon riimukivien versojen kasvattaminen.

Ominaispiirteet:

Loistelias, jäykkä

Peikko

Peikko on yksi Kristalliluolan asukkaista, joka aiemmin on auttanut Krissaa erilaisissa askareissa Kristalliluolassa sekä Onkalossa. Nykyään kuitenkin Peikko on huomattu käyttäytyvän omituisesti ja jopa kiusaavan muita Kristalliluolan asukkaita. Kukaan ei kuitenkaan vielä ole päässyt jyvälle siitä, mikä Peikon on saanut käyttäytymään niin.

Ominaispiirteet:

Nyt – Ilkeä, pilaileva, äkkipikainen

Ennen – Avulias, iloinen

Huu

Kristalliluolassa asuva olentolaji. Huut ovat johdossa luolan tunneleiden kartoittamisesta ja kaivamisesta. Tunneleiden kaivaminen kuitenkin voi olla vaarallista, mutta onneksi tämän lajin erottuvat kutsuäänet kantautuvat luolan joka nurkkaan, jolloin Peikko tietää tulla apuun.

Ominaispiirteet:

Valpas, reipas, ylireagoiva

Velho

Mysteerinen ja hieman pelottava henkilö, josta ei oikein tiedetä paljoa koska kukaan ei ole häntä nähnyt kunnolla. Velhon tiedetään kulkevan omatekemillä portaaleillaan etsien muita itsensä kanssa samanmielisiä olentoja taikamaailmoista. Rohkeimmatkaan taikaolennot eivät ole jääneet odottelemaan, kun Velhon portaali aukeaa lähistöllä. Taikamaailmoissa kiertää tarina, että ne jotka ovat jääneet Velhon pauloihin, muuttuvat lopulta Pahoiksi hengiksi.

Ominaispiirteet:

Ilkeä, vihainen, pahaenteinen